Tel Sandalye

27-01-2023 13:48
Tel Sandalye
Tel Sandalye, Carles ve Ray Eames isimli evli bir mimar çift tarafından Amerika da tasarlanmıştır. 1912 yılında Amerika da Dünya ya gelen Carles Eames çok meraklı bir yapıya sahipti. Tasarımcı olarak tarihte isminden en çok söz ettiren bir kişidir. Tabiri caiz ise Sandalyelerin gelişimi ve değişimi için miladî denilebilecek bir kişidir. Çiftin sandalyeden başka alanlarda da çok başarılı olduğunu söylemek mümkündür. Tasarımcı mimarlığının yanı sıra film sektöründe de başarılı işlere imza atmışlardır. Washington üniversitesinde okula başlayan Eames’in bakış açısının ve estetik düşüncesinin farklı olmasından dolayı okuldan atıldığı söylenmektedir. Cranbrook Sanat Akademisinde Endüstriyel Tasarım bölümü başkanlığı da yapmıştır. Eames tasarladığı her üründe üstün başarılara imza atmıştır. 1978 yılına kadar insanlık adına bir çok hizmet vermiş ve aynı yıl içerisinde hayata veda etmiştir.
Eames Ailesinin tasarımına çok benzemese de günümüzde ülkemiz dâhil olmak üzere birçok ülkede popülerliğini yitirmeyen Tel Sandalyeler kullanılmaktadır. Dillerde imitasyon olarak tabir edilse de şu anda ülkemizde üretilen ile Eames Ailesinin ürettiği sandalye modeli farklılık gösterdiği için imitasyon denilemeyeceğini düşünmekteyiz.
Tel Sandalye Ülkemizde Kullanımı
  • Küçücük atölyelerden harika görünümlü evlere ve mekânlara renk katan bir sandalyedir tel sandalye. Yapılışı basit olarak düşünülen ama aslında bir o kadar zor olan, her sandalyede olduğu  gibi oturum rahatlığı ve ergonomisi düşünülerek tasarlanıp üretildiği için zorluğu diğer sandalyelerden fazla bile diyebiliriz . Genellikle iki parçanın birleşimi ile tel sandalyeler oluşmaktadır. Oturma yeri hariç her tarafı telden üretilmektedir. İç kısmı 4 mm, dış çerçeve kısmı ise 5 mm telden üretilmektedir. Tamamen el işçiliği ile üretilen sandalye her ne kadar rahatsız edici görünse de mükemmel bir rahatlığa sahiptir. Hem fiyatının uygun olması hem de kullanım kolaylığı açısından en çok tercih edilen sandalye türüdür. Hayatımızın her alanında tel sandalyeleri görmemiz mümkündür. Ev, Cafe, Restaurant ve benzeri yerlerde kullanılmaktadır. İç mekân sandalyeler ve dış mekân sandalyeler olarak ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır. Ev ofis dünyası olarak bu alanda en uygun fiyat garantisi, Doğru ticaret ve güvenli alışveriş sunmaktayız.
Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.