Sandalyenin Tarihi

27-01-2023 13:46
Sandalyenin Tarihi
Sandalyenin Tarihi, Sandalye tarihinin arkeolojik araştırmalar sonucunda  yaklaşık 6000 ila 6500 yıl öncesine dayandığı rivayet edilmektedir. Bir diğer rivayete göre ise M.Ö. 4500 yılında Sümerlerin sandalye kullandığı arkeolojik kazılarda ortaya çıktı. Bulunan bir heykelin arkası olmayan bir sandalyede oturur vaziyette bulunduğu görülmüştür. Sandalye tarihi incelendiğinde ilk yapılanından bu gün yapılanına kadar her birisinin özel kişiler tarafından üretildiği tespitler arasındadır. Yapılmış olan sandalyelerde çok fazla zaman geçirileceği düşünülerek oturum tasarımı itinalı şekilde yapılarak rahatsız edici olmaması için çaba harcandığı izlenmiştir . Geçmişte yapılan sandalyelerde sünger ve minder tarzı rahatlatıcı unsurlar kullanılmadığı için sadece ahşap ve taş oyma olarak yapılıp oturum yerine dikkat edilmiş olduğu anlaşılmaktadır.
Dünden Bugüne Sandalye
Zaman içerisinde medeniyetler arasında yayılmaya başlayan  ve değişkenlik göstererek günümüze kadar gelmiş olup kendini ispat etmiştir. Günümüzün en önemli mobilya türlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sandalye zaman içinde örnek alınarak birçok değişik mobilya üretimine ışık tutmuş nadide bir mobilya türüdür. İnsanlık için küçük ama medeniyetler ve Dünya için büyük bir buluştur aslında .  Bazen bir kenarda gördüğümüzde bakıp geçtiğimiz sandalye aslında medeniyetlerin yükselişinde çok önemli bir rol oynamış mobilyadır. Sandalye Sümerlerden başlayan ve Dünyanın en büyük hükümdarlarının oturdukları tahtlara dönüşen güzide bir eserdir.
Sandalyenin Tarihi Nasıl Başladı
Başlangıçta sadece taş oymacılığı ile başlayıp ahşap sandalyeler ile geliştirilmiş olan sandalye günümüzde, Metal Sandalyeler. Plastik Sandalyeler. Döküm Sandalyeler. Rattan Sandalyeler. Polikarbon Sandalyeler. Tolix Sandalyeler. Bar Sandalyeleri gibi iç mekan ve dış mekan sandalyeleri olarak karşımıza çıkmıştır.
Sandalyenin Uzun Yıllar Kullanılması
Sandalyelerin ömrünün tükenmesi kullanıcısının elinde olan bir durumdur. Ne kadar ona önem verirseniz sandalye o kadar uzun süre yaşamayı başarır. Kullanım şartlarını ve temizliğini doğru yaptığınız durumda sandalyeniz sizin ile birlikte yaşlanacaktır.
Siz değerli müşterilerimize bu bloğumuzda aslında bir sandalyenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık . Belki de en eski mobilya türlerinden birisi olan sandalye hayatımızın birçok alanını geliştirmeye ve değiştirmeye devam etmektedir . Sandalyeyi güzel kullanmak sandalyenin tarihine duyulabilecek en iyi saygıdır.
Diğer bloklar için bizi takipte kalınız.
Alttaki ürünü tıklayarak sitemizi inceleyebilir 3000 den fazla ürün arasından ihtiyacınız olan ürünü alabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.