Plastik sandalyelerin çekici özellikleri ve faydaları nelerdir?

30-01-2023 14:24
Plastik sandalyelerin çekici özellikleri ve faydaları nelerdir?
Plastik sandalyelerin çekici özellikleri ve faydaları nelerdir?
Plastik sandalyelerin çekici özellikleri ve faydaları nelerdir? Plastik sandalyeler her ofiste ve evde varlığını bulur. Geniş bir tasarım ve çeşitlilik yelpazesi ile her dekor tarzına uyabilirler. Plastik mobilyalar ilk olarak 1946’da Douglas Simpson ve James Donahue tarafından tasarlandı ve popüler hale getirildi, o zamandan bu yana dünyanın her yerinde çok popüler hale geldi.
Plastik Sandalye kullanmanın bazı avantajları şunlardır:
Kırılmaz: PVC gibi kaliteli plastikten yapılmış bir mobilya nadiren kırılır. Plastik mobilyaların kaldırabileceği maksimum ağırlık ve basınç için test edildiğinde ve iyi kalitede plastik mobilyaların diğer malzemelerden yapılmış mobilyalar kadar güçlü olduğu ortaya çıktı.
Ortam değişikliğinin etkisi yoktur: Ayrıca güneş ışığı ve soğuk gibi çevresel değişikliklere maruz kaldığında asla çatlamaz. Klimalı ofis odalarında, dış mekan koltuklarında ve hatta ofislerdeki ziyaretçiler için uygun şekilde kullanılabilirler.
Daha fazla elastik güç: İyi olan, yüksekten düştüklerinde bile kolayca kırılmamalarıdır.
Haşerelerin etkisi yoktur Plastik mobilyalar ahşap mobilyalardan farklı olarak haşerelerden etkilenmezler.
Paslanma yapmaz, hava ve neme maruz kaldıklarında demir mobilyaların aksine paslanmazlar
Plastik Sandalyelerin bazı çekici özellikleri:
Hava Koşullarına Dayanıklı: Bu sandalyeler hava şartlarına dayanıklıdır ve bu nedenle dış mekanlara verandalara ve bahçelere yerleştirilebilir.
Çeşitlilik: Plastik sandalyeler, farklı boyutlar, renkler ve stiller içeren çok çeşitli çeşitlerde mevcuttur. Farklı ev ve ofis dekorlarına uygun sandalyeler bulmak çok kolaydır.
Çekici Kombinasyonlar: Plastik sandalyeler farklı çekici kombinasyonlarda bulunabilir. Hem zarif hem de şık görünen plastik ve krom kombinasyonu ile yapılmış sandalyeler bulmak çok kolay.
Stiller: Bu sandalyeler, konfor faktörüne göre değişen çeşitli stillerde mevcuttur. Online mağazalardan uygun fiyata satın alınabilen uzanmış sandalyeler, çalışma masası sandalyeleri, çocuk sandalyeleri ve diğer çeşitli türleri vardır. Rahatlık ve şıklık için yastıklı ve döşemeli plastik sandalyeler vardır. Bu tür sandalyeler de plastik ve çelikten yapılmıştır. Hafif olduğu için bu mobilya türlerinde dolaşmak oldukça kolaydır.
Bakımı Kolay: Bu sandalyelerin bakımı ve temizliği kolaydır. Sabun ve su ile temizlenebilir.
Dayanıklı: Bu sandalyeler diğer mobilya türlerine göre dayanıklıdır.
Daha Ucuz: Ahşap ve çelik sandalyelere kıyasla plastik sandalyeler daha ucuzdur. Farklı uygun fiyatlara satın alınabilir. Bugün, çevrimiçi mağazalarda uygun fiyatlara sunulan çok çeşitli sandalyeler var.
Plastik bir sandalye için hangi malzeme en iyisidir?
Dış mekan mobilyalarını değerlendirirken, muhtemelen iç mekan masalarında, sandalyelerde ve kanepelerde değer verdiğiniz özelliklerin çoğunu arayacaksınız – dayanıklılık, konfor ve stil (ve tabii ki fiyat). Ancak birincil fark, veranda mobilyalarının dışarıdaki havaya maruz kalmaya dayanması gerektiğidir. % 100 hava koşullarına dayanıklı veranda mobilyası neredeyse hiç bulunmamakla birlikte, kullanılan malzemelere göre büyük farklılıklar vardır.
Karar vermeden önce, çeşitli malzeme seçeneklerinin güçlü ve zayıf yönlerini anlamak önemlidir. Her birinin ikamet veya ticari ortamınızın gereksinimlerinin yanı sıra kişisel tercihleriniz ve önceliklerinizle ne kadar uyumlu olduğunu belirleyin. Dış mekan veranda mobilyaları için “en iyi” malzemeyi seçmek, her durum benzersiz olduğundan, özel ihtiyaçlarınızı her bir maddenin doğasında bulunan niteliklerle eşleştirmeye bağlıdır.
Dış mekan mobilyası çerçeveleri, masa tablaları ve döşemelerinin yapısal bütünlüğünü ve görünümlerini birçok mevsim ve çeşitli hava koşullarında koruması gerekir. Ek olarak, yıl boyunca malzemeleri korumak için gereken zaman ve çabanın yanı sıra bunların “yeşilliği” ve maliyetleri de incelenmesi gereken önemli hususlardır.
Enjeksiyon plastik Kalıplama işlemi:
Enjeksiyon kalıplama, plastik sandalye üretiminde kullanılan en hızlı ve en ucuz tekniktir. İhtiyacınız olan tek şey Enjeksiyon kalıplama ekipmanı, malzeme ve kalıp.
Sandalye imalatında kullanılan malzeme PP plastiktir. İyi mekanik özelliklere ve termal radyasyonların iyi korozyon direncine sahiptir.
Üretim Süreci Nasıl Yapılıyor
1- Plastik malzeme hazneye eklenir ve erime noktasının üzerinde ısıtılır.
2- Enjeksiyon kalıplama makinesine gönderilir.
3- Sonra preslenir ve kalıba sıkıştırılır daha sonra kalıplanmış sandalyeyi elde etmek için ayrılırlar.
4- Üretim sonrasında parça üzerinde bulunan çapak kaldırılarak temizlenir.
5- Bu keskin köşeler(çapaklar) kaldırıldıktan sonra üzerine parlatılması için perdahlama işlemleri yapılır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.