Oyun Koltukları Hakkında Bilmemiz Gerekenler

30-01-2023 17:41
Oyun Koltukları Hakkında Bilmemiz Gerekenler
Oyun Koltukları Hakkında Bilmemiz Gerekenler
Oyun Koltukları Hakkında Bilmemiz Gerekenler, Kendinizi ister ağır bir oyuncu ister daha az kıskanılacak bir işkolik olarak tanımlıyor olun, sandalyenizde her gün uzun saatler geçirmek muhtemelen yaygın bir olaydır. Eğer bir oyuncuysanız, bir ofis koltuğu seçerken karşılaştığınız ilk ikilem, bir oyun koltuğu mu yoksa standart bir ofis koltuğu mu kullanacağınızdır, değilseniz, havalı bir oyun koltuğuna sahip olma fikri muhtemelen aklınızdan geçmiştir.
Bu yazıda, konfor ve sağlığınız için en iyi seçeneğe ulaşmanıza yardımcı olmak için bir oyun koltuğu ile tipik ergonomik ofis koltuğu arasındaki tüm önemli farkları ergonomi açısından inceleyeceğiz. Aslında göründüğünden çok daha fazlası var, bu yüzden bir sonraki satın alma işleminizi yapmadan önce iyi bir oyuncu koltuğu araştırmalısınız
Oyun Koltukları Hakkında Bilmemiz Gerekenler Ergonomi
Birçok oyun koltuğu, iki tarafın kaldırıldığı bir power koltuk tasarımını benimser. Yarış araba koltuklarından ilham alınarak yapılmıştır, kesinlikle havalı görünüyor, ancak konfor veya ergonomi açısından odanızda gerçekte hangi pratik işlevi yerine getiriyor? Hareket halindeki bir araçta, power koltuklar, vücudu soldan sağa kayarken sürücünün güvenliğini sağlamaya yardımcı olur, ancak bir oyuncu olarak vücudunuz nadiren yana doğru hareket eder.
Oyuncu koltuklarındaki power koltuklarının tüm temeli optikler için görünüyor. Sadece sizi kucaklayan bir koltuk yanılsaması vermekle kalmaz, aynı zamanda en son “Need for Speed” oyununda LA sokaklarında yarışırken bir F1 yarış arabasında oturuyormuş hissi verirler. Oyuncular için bu önemli bir faktör olabilir – duygularınızı yükseltmeye yardımcı olan ve sizi sahneye yaklaştıran her şey dikkate alınmalıdır.
Ancak ergonomik bir bakış açısı için, power koltuklar çok az amaca hizmet eder ve hatta ters etki yapabilir. Yükseltilmiş iki tarafla, oturma alanınızda daha fazla kısıtlama ve hareket etme yeteneği vardır. Bir veya iki ayağı koltukta bağdaş kurup oturmayı sevenler için, yükseltilmiş kenarlar, ayaklarınız onlara bastırmaya zorlanırsa, normal bir koltuğa göre ayaklarınızdaki kan akışını daha fazla kısıtlayabilir. Ayrıca, daha büyük insanlar için, üreticilerin genellikle mevcut oturma alanının doğru bir ölçümü olmayan yükseltilmiş kenarları içeren koltuğun genişliğini rapor ettiğini unutmamak önemlidir.
Oyun koltuklarıyla karşılaştırıldığında, standart ofis koltukları, yükseltilmiş kenarları ortadan kaldıran bir koltuğa sahiptir. Malzeme seçimi de çok daha çeşitlidir. Oyun koltukları genellikle yüksek yoğunluklu köpükle desteklenen PU veya gerçek deriden yapılmış koltuklarla birlikte gelirken normal ergonomik koltuklar ağ, deri, kumaş vb. olabilir. Oyuncu koltukları genellikle yükseltilmiş bir ön dudağa sahiptir. Gerçek araba koltuklarından ödünç alınan bir başka tasarım seçeneği, bu, yükseltilmiş yanların yaptığı kadar ergonomik olarak amaca hizmet ediyor. Gerçek bir arabada, ön kısmı yükseltilmiş bir koltuk, sürücünün bacaklarını hafifçe kaldırmaya yardımcı olur, böylece gaz pedallarına ulaşmak daha kolay olur. Ayrıca sürücünün koltukta kalmasına yardımcı olur. Ancak bir durumda akıllı bir tasarım yapan şey, başka bir durumda tam tersi etkiye sahip olabilir. Önerilen ergonomik oturma pozisyonu, dizleriniz 90 derece bükülü ve ayaklarınız yere düz basacak şekildedir. Böyle bir konumda, şelale kenarı olan veya yükseltilmiş kenarın tersi olan bir koltuk, uylukların arkasında oluşan basıncı azaltmak için en iyisidir. Standart ergonomik ofis koltuklarında görülen şelale tasarımlı koltuklara sahip oyun sandalyeleri vardır, ancak büyük ölçüde yükseltilmiş dudak daha üstündür.
Ayrılabilir Bel ve Baş Yastıkları
Oyuncu Koltuğu Ayrılabilir Bel ve Baş Yastıkları Çıkarılabilir bel ve baş yastıkları, oyun koltuğunun mükemmel aksesuarlarıdır, ancak aslında herhangi bir ergonomik amaca hizmet ediyorlar mı? Kısa cevap evet gibi görünüyor, ancak bel yastığının yüksekliğinin ayarlanabildiği (örneğin bir kayış kullanarak veya elastik bir malzeme ile) oyun koltuklarına bakmanızı tavsiye ederim, böylece sırtınızın yastıklamaya ihtiyaç duyan kesin alanını hedefleyebilir.
Dış bel yastıklarının nötr bir omurga, rahatlık ve bel ağrısının giderilmesi üzerindeki etkileri üzerine bir çalışma yapıldı. Sonuç, enstrümanlar ve katılımcıların geri bildirimleri kullanılarak tüm kilit alanlarda gelişme oldu. Çalışmada kullanılan bel yastığının merkezinde pelvik bölge için bir oyuk olduğu belirtilmelidir; Oyun koltuklarındaki çoğu bel yastığı sadece bir blok veya rulodan oluşur, ancak bu tür form faktörlerinin bile katkıda bulunduğuna dair kanıtlar vardır. Yine, her bireyin vücudu çok farklı olduğundan ve herhangi bir fayda elde etmenin anahtarı kişiselleştirme olduğundan, bel yastıklarının yukarı ve aşağı hareket ettirilebildiği oyun koltukları aramanızı öneririm.
Oyun Koltukları Hakkında Bilmemiz Gerekenler Kanatlı sırtlık
Oyuncu Koltuğu Kanatlı Sırtlık ,Kusursuz bir şekilde oyun koltuğu tasarımı, kanatlı sırtlıktır. Keskin dönüşler yaparken sizi yerinde tutmak için tasarlanmış araba koltuklarından bir kez daha ilham alındı, sorun şu ki, en kalp pompalayan yarış oyunlarında bile vücudunuz muhtemelen şiddetli bir şekilde soldan sağa sallanmayacak. Kanatlı koltuk arkalıklarının artıları ve eksileri, power koltuklarınkine çok benzer. Kötü bir oyun kasasından farklı olarak tüm oyun deneyimine katkıda bulunurlar, ancak optik dışında, böyle bir tasarımın ergonomik açıdan faydalı olduğuna dair çok az kanıt vardır.
Oyun Koltuğu Sabit Başlık
Birçok oyun koltuğu, oyuncunun kafasını desteklemek için sabit bir koltuk başlığına sahip yüksek bir sırt tercih eder. Boynu beşiklemek için çıkarılabilir bir baş yastığı ile birleştirildiğinde, bu, oyuncuların sık sık yaptığı gibi sık sık arkaya yaslanan insanlar için orta veya alçak sırtlı ofis koltuklarına kıyasla ergonomik olarak daha iyidir. Sırtlıklı ve yastıklı bir yatağın uyumak için daha rahat hissetmesi gibi, koltuk başlığı ve destek yastığı olan bir sandalye, yatar pozisyonda olmayan bir sandalyeye göre daha fazla konfor ve destek sağlar. Elbette, birçok standart ofis koltuğu, bazıları yükseklik, açı veya her ikisi olarak ayarlanabilen koltuk başlıklarıyla birlikte gelir. Bunlar, sabit koltuk başlıklarından mantıksal olarak daha üstündür, ancak oyun koltuklarının tasarımlarıyla boyun ve baş desteği açısından doğru fikre sahip olduğu gerçeğini azaltmaz. Bir oyuncu koltuğu seçerken, boyun yastığının üzerinden değil, bir kayış aracılığıyla koltuk başlığındaki oyuktan geçtiği yerleri arayın. İlki, boynunuzun bölgesini çok daha iyi hedeflemek için yastığı yukarı ve aşağı hareket ettirmenizi sağlar.
Oyuncu Koltuğu Arkalık Yaslanma
Çoğu oyuncu koltuğu, yüksek düzeyde arkalık yatar, hatta bazıları geçici bir yatak oluşturmak için 180 dereceye kadar geri gelir. Oturmanın en ergonomik yolunun ne olduğu konusunda pek çok çelişkili tavsiye var. Görünüşe göre, yatar pozisyonda oturmak, çalışmalara göre disklerinize en az baskıyı ve aşınmayı sağlıyor. Bu, özellikle sırt ağrısına yatkınsanız geçerlidir. Kanadalı araştırmacı Waseem Amir Bashir, farklı oturma pozisyonlarının omurgaya uyguladığı basınç miktarını incelemek için MRI taramaları kullandı. En az yorucu olan açının, arkalığın 135 derece yatırıldığı oturma pozisyonu olduğu ortaya çıktı. Bu çığır açan araştırma, tüm ergonomik ofis koltuklarındaki sırtlıkların tasarımını etkileme olasılığına sahiptir. Kolayca saatlerce oturabilen oyuncular için, yüksek derecede arkaya yaslanan bir sandalye, sırt ağrılarını ve hatta yaralanmaları önlemeye yardımcı olmak için kritik görünebilir. Pek çok standart ofis koltuğu – özellikle deri yönetici koltukları – yatırma mekanizması söz konusu olduğunda çok kısıtlıdır ve sadece 10 – 20 derece arkaya yaslanacak kadar eğilir. Öte yandan oyun koltukları bu açıdan genel olarak çok daha çok yönlüdür,
Ofis Koltuğunda 3 Boyutlu Kolçaklar
Son olarak, oyun sandalyelerinin genellikle benzer fiyat noktalarında standart ergonomik sandalyelerden çok daha fazlasını sunabileceği başka bir alan olan kolçaklara ulaşıyoruz. Kolçakların yüksekliği, derinliği ve hatta açısının çeşitli kol pozisyonlarına uyacak şekilde ayarlanabildiği önemli bir etkendir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.