Oturma İhtiyacı ve Sandalye Gelişimi

30-01-2023 13:04
Oturma İhtiyacı ve Sandalye Gelişimi
Oturma İhtiyacı ve Sandalye Gelişimi
Oturma İhtiyacı ve Sandalye Gelişimi, insanlar birçok nedenden dolayı otururlar. Dinlenmek, çalışmak, yemek yemek, çizmek, konuşmak, beklemek için otururlar. Her durum çeşitli amaçlara işlevsel olarak uyarlanmış sandalyelerin tasarımında tamamen farklı bir değer kümesi içerir.
Temel olarak, insan anatomisi son 50 yılda değişmedi, ancak şimdi vücudun gerçekten nasıl çalıştığı hakkında her zamankinden daha fazla şey biliyoruz. Bu bilgi giderek daha etkili ergonomik sandalyelerin geliştirilmesine uyguladı. Örneğin, şimdi bir konumda kalmanın, intervertebral disklere besin sağlayan kasların doğal pompalama etkisini azalttığını anlıyoruz. Ayrıca, daha fazla insan çeşitli oturmuş duruşlarda daha fazla zaman harcadıkça, sakralın, doğal omurga eğriliğini geri yükleyen pelvisin ileri eğimini sürdürmek için desteklemesinin önemli olduğunu ve duruş ve kas dengesini iyileştirdiğini ve böylece yorgunluğu ve artan dayanıklılık seviyesini görüyoruz.
Bugün çalışmak her zaman olduğu gibi resmi olabilir, ancak daha rahat ve sosyal de olabilir. Aynı şirkette bile, rollere, departmanlara ve meslektaşlara dayalı geniş bir varyasyon vardır. İnsanların iş dışında deneyimlemeye alışkın oldukları sosyal dinamikler ya da fırsatın psikolojisi, işyerinde de giderek daha önemli hale geldi. Bugünün tasarımcıları, geçmişin işyeri tasarımcılarından çok daha geniş bir deneyime sahip olmaktan sorumludur. Örneğin, 50 yıl önce, en yüksek maaşlı yöneticiler dışındaki kimse için rahat bir oturma odası tipi ortam oluşturmak düşünülemez olsa da, bugün daha geniş seçeneklerin değerini ve cazibesini anlıyoruz.
Fiziksel özellikler bir sandalyenin yapımı için önemli olmasa da biz her zaman işleri daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz Bir sandalyenin dijital özellikleri gelecekte giderek daha önemli roller oynayacaktır.
Sandalyelerin sadece işlevsel araçlar değil, aynı zamanda kültürel araçlar olduğuna inanıyoruz. Bir zamanlar sadece uzanmanız amaçlanan sandalyeler artık çalışma için uygun seçenekler. Bir zamanlar ofise yönelik sandalyeler evlerimize girdi. Bizi yenilikçi ergonomik çalışma koltuklarının geliştirilmesine götüren performans özellikleri ve teknolojileri, tamamen orijinal sonuçlarla şezlonglara uygulandı. Bugünün sandalyeleri, tıpkı hayatın kendisi gibi, her zamankinden daha karmaşık, daha güzel ve daha maksatlıdır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.