Masa Seçimi İçin İpuçları

30-01-2023 10:43
Masa Seçimi İçin İpuçları
Masa Seçimi İçin İpuçları
Masa Seçimi İçin İpuçları, Yeni bir cafe açarkan belkide en önemli sorun masa seçimi olabilir, özellikle yapacağınız işe uygun doğru kafe mobilyalarını seçmek söz konusu olduğunda göz korkutucu bir görev almış gibi görünebilirsiniz. Müşteriler olarak en çok sorduğumuz sorulardan biri de, ne kadar büyüklükte bir cafe masası almam gereklidir, o yüzden bu özel konuyu ele alan hızlı bir rehber hazırlamayı düşündük.
Masa Sandalye Koyacağınız Alan Ne Kadar ? (Masa Seçimi İçin İpuçları)
İç veya dış mekanınız için masa seçerken, masanın doğru şeklini ve boyutunu seçmek iki önemli faktöre bağlıdır.
1. Mevcut yerinizin büyüklüğü ve şekli
2. Yemek vermeyi planladığınız misafir sayısı
Müşteriler sandalyelerini kolayca çıkarabildikleri ve hareket edebilecekleri yeterli alana sahip olduklarında alan planınızı doğru yaptığınızdan emin olacaksınız.
Küçük bir cafe veya restoran için önerilen masa boyutu !
Küçük bir zemin alanıyla uğraşıyorsanız, o zaman her cm önemlidir. Genel bir kural olarak, çeşitli konfigürasyonlara kolayca yerleştirilebilen küçük iki kişilik ve 4 kişilik cafe masaları, mekanınızı en verimli düzeye çıkarmak için en iyi yoldur. Öte yandan, daha büyük ziyafet masaları ters etki yaratır ve akşam yemeklerini farklı grup boyutlarında tutmak için esnekliğinizi sınırlandırır.
Masa tablası şekilleri ve boyutlarının doğru karışımını sunarak, masalarınızı daha hızlı bir şekilde döndürebilir ve satışlarınızı ve karınızı artırabilirsiniz.
Daha büyük cafe ve restoranlar için masa seçenekleri ! (Masa Seçimi İçin İpuçları)
Geniş bir mekanınız varsa, 6 veya daha fazla kişiyi hizmet verebileceğiniz daha büyük masalardan yararlanabilirsiniz. Küçük masaları birleştirip daha büyük masa boyutları elde etmek için bir araya getirmek zorunda kalmak yerine, alan planınıza birkaç büyük masayı ve tek kişilik restoran ve çiftler için daha küçük masalar ekleyebilirsiniz.
Masa Düzenini Ayarlamak
Masa düzeninizi planlarken göz önünde bulundurmanız gereken 3 faktör vardır:
1. Kullanılabilir alan
2. Mekanın şekli
3. Masa şekli
Hiç kimse sıkışık ve rahatsız hissedecekleri bir masaya ve bir o kadar yakın oturma düzeninde olan bir mekana  sıcak bakmaz. Keyifli bir müşteri deneyimi için onlara rahat hareket edebilecekleri geniş bir alan sunun.
Yuvarlak masalar aralarında en az 135 cm, dikdörtgen masalar ise 155 cm olmalıdır. Sandalyeler çıkarıldıktan sonra, ana servis koridorları, trafik akışına yardımcı olmak için daha fazla alan bırakmanızı tavsiye ederiz.
60 cm’lik masalarımız 2 kişiliktir, 70 ve 80 cm’likler 4’e daha uygundur. Daha büyük dikdörtgen masalarımız (80 x 120cm) 6-8 müşteriyi rahatça barındırır, en büyük yuvarlak masalarımız ise 10 kişiliktir.
Ayak çapı 60 ve 70 cm’lik masalara takılır ve daha fazla alana sahipseniz, masa boyutlarının bir karışımını derlemenizi öneririz.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı da son olarak, her zaman ticari mobilya satın alın, çünkü bu masa tipleri umumi halka açık yerlerde kullanım için özel olarak tasarlanmış ve ev tipi masalarından daha güçlü daha dayanıklıdır.
Evofisdunyasi.com’da çok çeşitli masa seçenekleri bulunduruyoruz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.