Hangi Ofis Koltuğuna İhtiyacın Var

30-01-2023 14:20
Hangi Ofis Koltuğuna İhtiyacın Var
Hangi Ofis Koltuğuna İhtiyacın Var
Hangi Ofis Koltuğuna İhtiyacın Var Yeni bir ofis koltuğu seçmenin basit olacağını düşünmek kolaydır. Ancak, doğru yüksek kaliteli çalışma koltukları, çalışma ortamınızda büyük bir fark yaratacaktır. İster ev için bir ofis koltuğuna ihtiyaç duyuyor olun, ister iş yeriniz için arıyor olun, çok fazla seçenek var. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi karşılayacak mükemmel sandalyeyi seçmek zor olabilir.
Peki hangi ofis koltuğuna ihtiyacın var? Aklınıza gelen bazı sorularınızı yanıtladık, böylece yeni ofis koltuğunuzu satın alma zamanı geldiğinde hepiniz ipucu olacak ve neye ihtiyacınız olduğunu bileceksiniz.
Ofis koltukları, standart döner sandalyelerden başlayarak uzun bir yol kat etti. Artık maksimum konfor sağlayan, eviniz ve işiniz için büyük bir yatırım olan duruş sandalyeleri ve yönetici sandalyeleri var.
Ofis koltukları çok çeşitli farklı stillere sahiptir. İşte mevcut yaygın stillerden bazıları:
Görev sandalyeleri
Görev sandalyeleri aynı zamanda operatör veya bilgisayar sandalyeleri olarak da bilinir ve muhtemelen bir ofis koltuğu düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk şeydir.
Standart çalışma koltuğunda aradığınız özellikleri biz sizin için sıraladık. Yüksekliği ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde ayarlanabilir olmalı, kendi etrafında döner olmalı, tekerlekleri olmalı ve gaz amortisörlü kaldırma bulunmalı. Bununla birlikte, daha gelişmiş çalışma koltuğu modelleri, ayarlanabilir kolçaklar, kafalıklar, ayarlanabilir sırtlar, bel desteği ve ergonomik tasarımlı koltuk süngeri gibi özellikler içerir.
Çalışma koltukları, yastıklı, dökme süngerli, silinebilir kumaşlı, file veya deri kaplamalara kadar çok çeşitli malzemelerle hem ev hem de iş için uygundur. Bu sandalyeler, bilgisayar başında çok zaman geçiren çalışanlar için tasarlanmıştır. Çalışma sandalyeleri, yüksek kaliteli ve ergonomik tasarımlar seçtiğiniz sürece çoğu kullanıcı için gün boyu iyi bir konfor sağlayacaktır.
Yönetici Koltukları
Yönetici sandalyeleri büyüktür, daha şıktır ve uzatılmış şekli ve dolgusu nedeniyle çoğu çalışma sandalyesinden daha fazla konfor sunar.
Genel olarak, yönetici koltukları yükseklik ayarı sunar, ancak tam olarak ayarlanabilen arkalıklara sahip değildir, bu da uzun süre bilgisayar başında çalışması gereken kişiler için uygun olmadıkları anlamına gelir.
Ergonomik bir ofis koltuğu satın almanın faydaları nelerdir?
Ergonomik çalışma koltuğu, uzun çalışma saatleri boyunca konforu en üst düzeye çıkarmak için doğru desteği sağlayan ve duruşu iyileştiren, insan vücudu ile çalışmak üzere tasarlanmış herhangi bir sandalyedir. Ofis koltukları hayatımızın büyük bir bölümünü kapladığından, bize maksimum konfor sağlayanları seçmek her zamankinden daha önemli.
Ergonomik bir ofis koltuğu seçmenin en iyi avantajlarından 3’ü
Artan Verimlilik.
Rahatsız bir sandalyede oturmak rahat bir pozisyon bulmak için sürekli hareket etmenize sebep olacağı için sırt ağrısına neden olabilir ve konsantrasyonunuzu etkileyebilir aynı zamanda zihninizi yorabilir.
Vücudunuza şekil veren ergonomik bir ofis koltuğu sizi daha rahat hissettirecek ve rahatsız koltuğunuz yerine elinizdeki işe odaklanmanızı sağlayacaktır.
Duruş ve Sırt Ağrısını İyileştirin.
Ofis masanızın üzerinde günde 8 saat kamburlaşmak duruşunuzu etkileyecek ve kısa süre sonra Notredame Kamburu’na benzemeye başlayacaksınız!
Uzun süre sarkık bir pozisyonda oturmak, sırttaki kaslara ve bağlara çok fazla gerilim uygulayarak ciddi sırt ağrısına neden olur. İyi bir ofis koltuğuna sahip olmak ise, vücudunuzun ergonomik şekle uymasını sağlayacaktır. Ofis koltukları, gerekli sırt desteğini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır ve her beden ile vücut tipine göre ayarlanabilir.
Sağlık Risklerini Azaltın.
Son makalelerde oturmanın sizin için sigara içmek kadar kötü olduğundan ve vücudumuz üzerinde benzer tehlikeli etkilere sahip olduğundan bahsetmiştik. Kötü bir oturma pozisyonu vücuttaki kan dolaşımını etkiler ve bu da kan pıhtılaşmasına neden olabilir.
İyi bir çalışma sandalyesine sahip olmak ise, oturmaktan gelen kaslarınız üzerindeki baskıyı azaltmak anlamına gelir, bu da kanın herhangi bir engel olmadan vücuda akmasını sağlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.