Eviniz İçin Küçük Bir Çalışma Odası

30-01-2023 11:52
Eviniz İçin Küçük Bir Çalışma Odası
Eviniz İçin Küçük Bir Çalışma Odası
Eviniz İçin Küçük Bir Çalışma Odası, adlı makalemizde sizlere nacizane fikirlerimizi sunmaya çalıştık. Çoğu evler günümüzde küçük ve çalışma alanı ayırmak çok zor ve yeterli alanı bulmak imkansız gibi. Biraz toparlanma kullanabilirse, küçük ofis organizasyonu yapılacaklar listemiz, bu kaosu sakinleştirmenize ve düzenli kalmanıza yardımcı olabilir. Ev ofisiniz oda mı yoksa bir köşe mi? Biz iki seçenek üzerinde ki ortak görüşleri belirtelim.
Çalışma Koltuğu Seçimi
Ev ofisinize küçük bir çalışma sandalyesi satın alınız. Kolsuz ve az yer kaplayan masanın altına kolayca girebilecek ve evde farklı organizasyonlarda da kullanılabilecek bir sandalye modeli seçmelisiniz. Ayrıca evrak yığınlarından kurtulmalısınız. Elektronik ortamda saklayabileceğiniz evrakları kağıt kalabalığı olmaması için dijital ortamda saklamayı deneyin. Özellikle küçük bir ofisiniz varsa, elinizden geldiğince evrakları ortadan kaldırmalısınız. Öncelikle yaptıkların ve ihtiyaç duymadıkların hakkında gerçekçi düşün. Gereksiz yere elektronik olarak erişilebilen evrakları tutuyor musun? Alanda bir amaca hizmet etmeyen ekstra mobilyalar var mı? Hatıralar depoya taşınabilir mi? Kesinlikle gerekli olmayan şeyleri ayır. Ama, atma, geri dönüşüm veya bağış yap. Yükü hafiflettiğiniz de, bir sonraki adım kalanları organize etmektir.
Evraklarınızı Düzenleyin
Gerekli ve kalması gereken evrakları, belgeleri gruplandır ve kategorize et… Alanı değiştirmeyi bitirdikten sonra, ev ofisinde kalanları stoklayın ve kategorilere ayırmanın yollarını keşfedin. Belgeleriniz mantıksal gruplara ayrılıyor mu? Eğer öyleyse, ataç ve klasörlerle birlikte onları ayırın. Şeffaf bir plastik dosya veya klasörle birlikte saklayabileceğiniz el yapımı malzemeleriniz var mı? Belki bazı şeyler sizindir ve bazı şeyler çocuklarınıza veya diğer aile üyelerine aittir. Belki de düzenli olarak erişmeniz gereken bazı öğeler vardır ve o kadar kolay ulaşmanız gerekmeyen diğerleri de vardır. Kalem, kurşun kalem gibi küçük şeyleri masa çekmecesinde türüne ve rengine göre gruplamak bile daha organize ve verimli bir ev ofis alanı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Gruplandırmaların bir araya geldiğini görmeye başladığınızda, hepsini nasıl saklayacağınızı düşünmeye başlayın.
Ev ofisi için küçük bir çalışma masası bulmaya çalışın… Artık her şeyi gruplandırıp sınıflandırdığınıza göre, hepsini uygun yerlerine koymanın zamanı geldi! Eşyalarını toplamanın en iyi yolu, eşyalarına bağlı. Çok fazla evrak işiniz varsa,  ayırıcılı bir  dosya dolabı şarttır. Odanız varsa, bir kitaplık ciltleri, kitapları veya diğer öğeleri tutabilir. Çalışma alanınızı düzenli tutmak için çeşitli masa düzenleyicileri kullanın. Çekmece düzenleyicileri, kutular veya sepetler daha küçük eşyaları içine almak için idealdir. Masaüstü organizatörleri ofis masanızın üstündeki karmaşayı engellemeye yardımcı olabilir ve çekmece bölücüler gizlemiş olduğunuz şeyleri bile gizli tutabilir.
Sahip Olduğun Alanla Yetinmelisin
Küçük bir ofiste, mevcut her alanı kullanmanız gerekir. Dikey düşünerek başlayın.  Duvar alanından en iyi şekilde yararlanmak için duvara monteli raf ekleyin  veya asılı dosya tutucuları kullanın. Biraz da depolama alanı olan bir takvim veya ilan tahtası seçin. Delikli pano yerleştirirseniz, sepetler de ekleyebilirsiniz. Ofis mobilyaları için, küçük ölçekli veya köşe masaları seçin – çekmeceleri varsa bonus puan aldınız. Diğer mobilya parçaları için yeriniz varsa, aynı zamanda depoya sahip seçeneklerle gidin. Örneğin içi boş bir merkezi olan bir tezgah yada masa seçerek kendinize gizli bir depolama alanı yaratabilirsiniz. Bildiklerimizi siz değerli müşterilerimizle paylaştık, bu uygulamalar işe yaramamış olabilir. Siz çalışma alanınız üzerinde değişiklik yapmaya devam edin. Ofis kurulumunuzu ilk denemede mükemmel yapamayabilirsiniz, ancak bu pes etmeniz gerektiği anlamına gelmez! Neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığını öğrenmeden önce bir süre ofiste sadece bu konu üzerinde çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Ne kullandığınıza ve ne kadar değerli yer kapladığına dikkat edin. Yeniden düzenlemekten ve doğru olana kadar yeni ayarları denemekten korkmayın.
Küçük ofislere gelince, bu alan eksikliği bir sorun olmak zorunda değildir. Yukarıda özetlenen hızlı ve kolay ipuçlarını takip ederek, ofisinizi düzenleyebilir ve tam olarak doğru hissedeceğiniz bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.