Ergonomik Ofis Koltuğu Nasıl Kullanılır

30-01-2023 13:18
Ergonomik Ofis Koltuğu Nasıl Kullanılır
Ergonomik Ofis Koltuğu Nasıl Kullanılır
Ergonomik Ofis Koltuğu Nasıl Kullanılır, ürün çeşitli ayarlarla gelir, böylece sandalyeyi beğeninize göre ayarlayabilirsiniz. İnsanlar ergonomilerine yardımcı olmak için ayarlanabilir bir ofis koltuğu satın alma eğilimindedir, ancak ayarlanabilir bir sandalyeniz olması sizi ergonomik yapmaz. Çalışma koltuğunuzu size tam olarak uyacak şekilde nasıl ayarlayacağınızı bilmek, duruşunuzu düzeltmeye ve herhangi bir boyun veya sırt ağrısını hafifletmeye yardımcı olmak için gerekli olacaktır.
Ofis Koltuğunuzu Size Doğru Şekilde Sığacak Şekilde Ayarlama
Ergonomik bir çalışma koltuğunuz varsa ve rahatsızlık yaşıyorsanız, sandalyenizi doğru şekilde kullanmıyor olabilirsiniz. Ergonomik bir ofis koltuğunun avantajlarından yararlanmak için, içine nasıl oturacağınızı ve düzgün bir şekilde ayarlayacağınızı bilmeniz gerekecek.
Koltuk Yüksekliği: Ofis koltuğunuzu size uyacak şekilde ayarlamak için, koltuk yüksekliğinizi değiştirerek başlayın. Ayaklarınız 90 derecelik bir açıyla bükülmüş olarak ayaklarınız yerde düz olmalıdır. Sandalyeniz yeterince alçak bir ayar yapamıyorsa, ayaklık kullanmanızı öneririz.
Koltuk Derinliği: Koltuğunuzda ayarlanabilir bir koltuk mekanizması varsa, bunu doğru bir şekilde ayarlamak istersiniz. Sırtınız sırtlığa yaslanacak şekilde, koltuğu, koltuğun kenarı ile dizlerinizin arkası arasında en az 2,5-3 cm olacak şekilde ayarladığınızdan emin olun.
Arkalık: Çoğu sandalyede çeşitli arkalık ayarları olacaktır. Sandalyenizde sırt yüksekliği varsa, bel bölgesi belinize sığacak şekilde sırtınızı hareket ettirin. Koltuk arkalığı gerginliğini, serbestçe hareket etmenizi sağlayan destek sağlayacak şekilde ayarlayın.
Bel: Bazı sandalyelerde yerleşik bel bulunurken, diğerleri ayarlamanıza izin verir. Bel desteği belinize oturmalıdır. Sandalyenizin bel derinliği varsa, isteğinize göre ayarlayın.
Kolçaklar: Kolçaklarınız her zaman aynı yükseklikte olmalıdır. Kollarınız dikey olarak yanlarınıza yaslandığında dirsek yüksekliğinde oturmalıdırlar. Kolçaklarınız genişliğe sahipse veya dönebiliyorsa, bunları size rahatça oturana kadar hareket ettirin.
Koltuk başlığı: Koltuk başlığı olan koltuklar için koltuk başlığını başınızın arkasının tabanına göre ayarlayın. Kafan ileri veya aşağı itilmiş gibi hissetmemelidir.
Daha İyi Ergonomi için 5 Yardımcı İpucu
Bacaklarını geçme. Bacaklarınız çapraz olarak uzun süre oturmak omuz artroplastisine, ileri baş duruşuna ve pelvik eğime neden olabilir. Her iki ayağı da düz bir zeminde tutmayı unutmayın.
Omuzlarınızı sırtınızı ve sırtınızı düz tutun.
Asla uzun süre oturmayın. Her saat kalkmanızı ve hareket etmenizi öneririz. Uzun süre oturursanız, rahatsız olmanız ve ergonomik olmayan bir konumda oturmanız muhtemeldir.
Aynı pozisyonda çok uzun süre oturmamanızı öneririz, yani germek için mola vermelisiniz.
Yeni ergonomik yönetici koltuğu satın almak istiyorsanız, sizin için önemli olan ayarlama özelliklerine sahip ayarlanabilir bir ergonomik sandalye bulduğunuzdan emin olun.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.