Dövizin Mobilya Sektörüne Etkisi

27-01-2023 13:44
Dövizin Mobilya Sektörüne Etkisi
Dövizin Mobilya Sektörüne Etkisi
Dövizin Mobilya Sektörüne Etkisi. Her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de negatif bir etki bırakan dövizin hareketliliği giderek sektörü zor günlere doğru itmektedir. İthalat ve İhracat olarak her yönde negatif etkisini görmekteyiz. Günümüz şartlarında alınan ve satılan her ürünün dövize endeksli olması hem üretici tarafında hem de tüketici tarafında olumsuzluklara doğru yönlenmiş durumdadır.  İmalat aşamasında üretim yaptığımız ürünlerin bir kısmı ithal olarak geldiği için bizleri de etkisi altına almış bulunuyor. Üretim sırasında elimizden geldiğince yerli üretim tercih etmekte ve yerli üretim ürünler tercih ederek sektör olarak alınan önlemlere destek olmaktayız.
‘Mobilya sektöründe sadece ağaç kullanılıyor dediğinizin farkındayız ama sadece ahşap ürünlerden oluşmayan bir mobilya sektörü haline gelmiş durumdayız. İçerisinde kullanılan metal mekanizmaların ve üzerinde kullanılan kumaşların çoğu zaman ithal olması ve deri kısımların bir kısmı maalesef ki halen ithal olarak ülkemize gelmektedir. Geçmiş tarihlerimiz de sadece ahşap kullanılarak elde edilen mobilyalar günümüz şartlarında ormanlarımızın tükenmeye başlaması ve artan maliyet sebebi ile plastik ve metal mobilya türleri ile desteklenmiş durumdadır.
Bizler üretici olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştığımız safha da siz tüketicilerin de bilinçli davranarak sektöre destek olması en önemli unsurdur. Kullandıkları mobilyaları uzun ömürlü nasıl kullanabilecekleri konusunda deneyim edinilmeli ve yıpranmaları konusunda yardım alabilmelidirler. Biz bu konuda da Ev Ofis Dünyası olarak müşterilerimize destek vermekten kaçınmadan hizmet vermekteyiz. Ahşap mobilyalar olsun metal mobilyalar olsun veya plastik mobilyalar olsun bunları mutlaka geri dönüşüm ünitelerine gönderilmelidir. Belediyelerin hizmeti olan geri dönüşüm hizmeti bölümleri ile irtibata geçilerek direkt kapınızdan aldırabilirsiniz. Yeter ki geri dönüşüm için gönüllü olun.
Geri Dönüşümün Hayat Kurtardığını Unutmamalıyız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.