Çalışma Koltuğu Seçimi ve Sağlık

30-01-2023 12:27
Çalışma Koltuğu Seçimi ve Sağlık
Çalışma Koltuğu Seçimi ve Sağlık
Çalışma Koltuğu Seçimi ve Sağlık, uygun olmayan bir sandalyede uzun süre oturmanın, çalışırken ağrıya neden olduğunu biliyor muydunuz? Vücudunda bir sorun olduğunu fark etmedin mi? Doğru bilgisayar koltuğunu seçmediğinizde, bu belirtiler sizi bulacak. Evofisdünyası olarak bazı küçük ayrıntıları sizinle paylaşmak istiyoruz.
Disk herniasyonu: Gevşeme genellikle fıtıklaşmış disklerin nedenidir. Bu omurilik sinirlerini şiddetlendirebilir ve kollarda, sırtta veya bacaklarda uyuşma veya ağrıya neden olabilir.
Baş ağrısı: Tembellik ve zayıf duruş, sırt, boyun ve omuzlarda artan baskı nedeniyle baş ağrısına neden olabilir.
Yorgunluk: Uzun süreli tembellik, uzun süre boyun ve sırt kaslarında fiziksel strese neden olabilir, bu da yorgunluk, ağrı ve acıya neden olabilir. Ek olarak, kan akışının engellenmesi ve vücuttaki dolaşımın azalması uyuşukluğa neden olur, uyanıklığı etkiler ve hatalara neden olur.
Olumsuz duygular: Vücut sallanıp daralırsa, vücudun iyi çalışmasını engeller ve kötü bir ruh hali ile sonuçlanır. Zaman geçtikçe, kötü oturma pozisyonu yorgunluk, depresyon, ağrı ve baş ağrısına yol açabilir.
Karpal Tünel Sendromu: Boyun ve üst sırt sinirleri kolların ve ellerin işlevini kontrol eder. Tembel olduğunuzda, boynunuzdaki omurları sıkarsınız. Boynun ve üst sırtın omurları dirseklere, bilekler ve ellere tutturulur. Gevşeklik stresi arttırır ve olumsuz zincir reaksiyonlarına yol açar. Bu olumsuz etkiler arasında dirsekler, bilekler, ellerde uyuşma ve sonunda karpal tünel sendromu bulunur.
Tıbbi araştırma raporları, çalışma koltuğunda uzun süre oturmanın fiziksel ve zihinsel sağlığa zararlı olduğunu, kronik hastalıklara ve genel sağlık sorunlarına yol açtığını göstermektedir. Egzersiz, diyet ve vücut kompozisyonunun genel sağlığınız üzerinde bir etkisi olabilir, ancak uzun süre bir yerde kalmanın etkisi inanılmaz.
Otururken çalışırken yapmanız gerekenler:
1) Vücudu hareket ettirmek için her 1 saatte bir ayağa kalkmak
2) Daha fazla su içmek gerekir
3) Temiz hava solumak için açık havaya çıkmak gerekir
Doğru bilgisayar koltuğu nasıl seçilir sağlığınız için çok önemlidir:
1) Koltuk yüksekliği, normal kişinin yüksekliği 165cm-190cm arasında, koltuk yüksekliği 42-48cm arasında, koltuk çok yüksek veya çok düşük uzun çalışma saatleri için rahat değildir, servikal neden olmak kolaydır spondiloz veya kambur.
2) Yumuşak ve sert bir yastık, kanepe gibi çok yumuşak, iş için uygun değil, oyun eğlencesi için çok uygun, çok önemlidir. Çok sert kalça ve omurga üzerinde baskı yapacaktır. Çalışma ortamınıza, boyunuza, kilonuza vb. Göre ihtiyacınız olan koltuğu seçmeniz gerekir.
3) Arkalık seçimi de önemlidir: yükseklik, genişlik, kalınlık ve rahatlık bir sandalyenin kalitesini ve fiyatını etkileyecektir.
Bazı bilgisayar koltukları güzel görünüyor ama rahat değil. Uzun süre oturuyorsanız, özel bir bilgisayar koltuğu almanız önemle tavsiye edilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.