Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı

30-01-2023 14:34
Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı
Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı, Bir ofis çalışanı olarak, muhtemelen rahat ve ergonomik bir ofis koltuğu kullanmanın önemini biliyorsunuzdur. Omurganızı zorlamadan masanızda uzun süre çalışmanıza izin verecek bir çalışma koltuğu kullanmalısınız.  İstatistikler, ofis çalışanlarının% 38’inin herhangi bir yılda sırt ağrısı yaşayacağını göstermektedir. Bununla birlikte, yüksek kaliteli bir ofis koltuğu kullanmak, omurganızdaki stresi en aza indirecek ve bu nedenle kendinizi sırt ağrısından koruyacaksınız. Ancak yüksek kaliteli bir çalışma koltuğu alacaksanız, onu temizlemeniz ve bakımını yapmanız gerekir.
Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı
Toz ve Kalıntıları Temizleyin

Birkaç haftada bir, ofis koltuğunuzu elektrikli süpürgenin uç aparatını kullanarak temizleyin. Çubuk eklentisinin pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğunu varsayarsak, ofis koltuğunuza zarar vermeden çoğu parçacıklı maddeyi temizleyebilirsiniz. Elektrikli süpürgeyi “düşük çekiş” ayarına getirin, ardından çubuk eklentisini koltuk, sırtlık ve kolçaklar boyunca gezdirebilirsiniz.
Ne tür bir ofis koltuğuna sahip olursanız olun, düzenli olarak temizlemek, kullanım ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır. Aksi takdirde ofis koltuğunuzu bozabilecek inatçı toz ve kalıntıları emip kısa sürede hoşunuza gitmeyecek hale gelebilir.
Sabun ve Ilık Su Kullanarak Leke Temizleme
Döşeme etiketinde veya kullanım kılavuzunda aksi belirtilmedikçe, ofis koltuğunuzu sabun ve ılık suyla temizleyebilirsiniz. Ofis koltuğunuzda yüzeysel bir leke veya leke görürseniz, lekeli alanı nemli bir bezle ve az miktarda sıvı sabunla temizlenene kadar silin.
Ofis koltuğunuzu temizlemek için herhangi bir özel sabun kullanmanıza gerek yoktur. Nazik formüllü bir bulaşık sabunu kullanın. Temiz bir bezi akan su altında yıkadıktan sonra üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı koyun. Sonra, ofis koltuğunuzun lekeli alanını veya alanlarını silin. Leke çıkarma, lekeye neden olan bileşikleri kumaştan çekeceği için önemlidir. Lekeyi ovalarsanız, istemeden lekeye neden olan bileşikleri kumaşın derinliklerine işleyeceksiniz. Bu nedenle, ofis koltuğunuzu lekeden temizlerken gecikmeyin. Anında müdahale çalışma koltuğunuzu kurtaracaktır.

Dikkat Çekmeyen Bir Alanda Leke Çıkarma Ürünleri Test Edin

Sabun ve ılık su, bir ofis koltuğu üzerindeki yüzeysel lekeleri hızlı bir şekilde çözerken, inatçı lekeler için daha güçlü bir temizleme solüsyonuna ihtiyacınız olacak. Piyasada birçoğu güçlü temizlik kimyasalları içeren çeşitli leke çıkarıcı ürünler bulunmaktadır. Ancak bu ürünlerden birini kullanmayı düşünüyorsanız, onu ofis koltuğunuzun gizli bir alanında test etmelisiniz.
Leke çıkarıcı ürünü sadece ofis koltuğunuzun tamamına uygulamayın. Bunun yerine, görülmesi zor olan gizli bir alanda test edin. Bunu yapmak, ürünün ofis koltuğunuzu nasıl etkilediğini görmenizi sağlar. Örneğin, ofis koltuğunuzun koltuğunun altında leke çıkarıcı bir ürünü test edebilirsiniz. Umarım bu olmaz, ancak ürün kalıcı bir leke bırakırsa görünmez.
İster ofis koltuğunuzda mağazadan satın aldığınız bir leke çıkarıcı ürün, ister sirke gibi doğal bir leke çıkarıcı ürün kullanmayı planlıyor olun, dikkatli bir alanda test etmelisiniz. Ürün kumaşa zarar vermediği veya kalıcı olarak değiştirmediği sürece, ofis koltuğunuzda başka bir yere geçebilirsiniz.
Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı
 
Deriye Saç Kremi Uygulayın

Eğer bir deri Müdür Koltuğu varsa, kurumasını önlemek için her birkaç ayda bir kez şart olmalıdır. Bazıları tam dokulu, düzeltilmiş dokulu ve bölünmüş deri olmak üzere farklı deri türleri vardır. Sırçalı deri en yüksek kalitedir, düzeltilmiş deri ise ikinci en yüksek kalitedir. Bununla birlikte, tüm doğal deri türleri, nemi emip tutabilen gözenekli bir yüzeye sahiptir.
Doğal deriyi mikroskop altında incelerseniz, yüzeyde sayısız delik göreceksiniz. Gözenekler olarak da bilinen bu delikler, deriyi nemli tutmaktan sorumludur. Deri bir ofis koltuğunun yüzeyine nem yerleştiğinde, gözeneklerine nüfuz ederek derinin kurumasını engeller. Ancak zamanla gözeneklerdeki nem buharlaşacaktır. Bakımsız bırakılırsa, deri soyulacak ve hatta çatlayacaktır.
Deri ofis koltuğunuzu üzerine bir saç kremi uygulayarak bu tür hasarlardan koruyabilirsiniz. Vizon yağı ve eyer sabunu gibi deri yumuşatıcılar, deriyi nemlendirmek için tasarlanmıştır. Deriyi nemlendiren ve kuruluğa bağlı hasarlardan koruyan diğer bileşenlerin yanı sıra su içerirler. Deri ofis koltuğunuza bir saç kremi sürdüğünüzde, kurumaması için nemlendireceksiniz.
Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı
 
Tekerlekleri Temizleyin ve Yağlayın

Ofis koltuğunuzun tekerlekleri varsa, sandalyenin düzgün bir şekilde yuvarlanmasını sağlamak için bunları temizlemeniz ve yağlamanız gerekir. Tekerlekler, bir çalışma koltuğunun tekerleklerinin monte edildiği yuva birimleridir. Tekerlekler, bazıları plastik, kauçuk, çelik, alüminyum, dökme demir ve poliüretan içeren çeşitli malzemelerden yapılmıştır. Buna karşılık, konut üniteleri neredeyse her zaman bir tür metalden yapılır.
Yeni ofis koltukları tipik olarak yumuşak bir şekilde ve çok az dirençle veya hiç direnç göstermeden döner. Ancak aynı ofis koltuğunu bir yıl veya daha uzun süredir kullanıyorsanız, tekerleklerin içinde biriken kalıntılar nedeniyle zeminde yuvarlamakta zorlanabilirsiniz.
Tekerlekleri temizlemek için ofis koltuğunuzu ters çevirin ve tekerlek yuva ünitelerinin içindeki tüyleri, kılları veya kalıntıları çıkarın. Ayrıca tekerleklerdeki fazla döküntüyü emmek için bir elektrikli süpürge kullanabilir veya tekerleklerdeki döküntüleri püskürtmek için hava kullanabilirsiniz.
Ofis koltuğunuzdaki tekerlekleri iyice temizledikten sonra, WD-40 gibi bir yağlayıcı uygulayın. Her bir muhafaza birimine az miktarda kayganlaştırıcı püskürtün, bu noktada ofis koltuğunuzun daha sorunsuz bir şekilde dönmesi gerekir. Ofis koltuğunuzdaki tekerlekleri en az altı ayda bir temizleme ve yağlama alışkanlığı edinmeye çalışın.

Bağlantı Elemanlarını Sıkın

Tabii ki, ofis koltuğunuzdaki bağlantı elemanlarını da incelemeli ve sıkmalısınız. Ofis koltuğunuzda vida veya cıvata (veya her ikisi) bulunsa da, bunları düzenli olarak sıkmazsanız gevşeyebilir. Ve bir bağlantı elemanı gevşekse, ofis koltuğunuz sabit olmayacaktır.
Tüm bağlantı elemanlarının yerini belirlemek için kullanıcı kılavuzuna bakın. Bazı ofis koltuklarında yalnızca birkaç bağlantı elemanı bulunurken bazılarında düzinelerce bağlantı elemanı vardır. Ofis koltuğunuzun bağlantı elemanlarının yerini belirledikten sonra, sıkmak için bir tornavida kullanın.
Bir vidayı sıkmak için tornavidayı sağa çevirin. Diğer yandan bir bağlantı elemanını sola çevirerek gevşetebilirsiniz. Bir bağlantı elemanını hangi yöne çevireceğinizi hatırlamanın kolay bir yolu “sağ sıkı, sol gevşek” dir.
Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı
 
Amortisör (Gaz Silindiri) Değiştirin

Ofis koltuğunuz kaldırdıktan hemen sonra yere mi çöküyor? Öyleyse, amortisör değiştirmeniz gerekebilir. Yüksekliği ayarlanabilir ofis koltukları tipik olarak pnömatik kaldırma oluşturmaktan sorumlu bir gaz silindirine sahiptir. Bu silindirin içinde, ofis koltuğunu kaldırıp yüksek bir yükseklikte tutabilen basınçlı nitrojen gazı vardır.
Ofis koltuğunuzdaki gaz tüpü sızdırıyorsa veya başka bir şekilde arızalıysa, kaldıramazsınız. İyi haber, çoğu amortisör kolayca değiştirebileceğinizdir. Ofis koltuğunuzu ters çevirin, mevcut gaz tüpünü çıkarmak için bir tornavida kullanın ve aynı boyut ve tipte yeni bir gaz tüpü ile değiştirin. Kurulduktan sonra, yeni amortisörün çalışıp çalışmadığını görmek için ofis koltuğunuzu kaldırmayı deneyin.
Doğrudan Güneş Işığından Uzak Tutun
Ofis koltuğunuzu doğrudan güneş ışığından uzak tutmak iyi bir fikirdir. Ultraviyole (UV) güneş ışığı, ofis koltuklarının yapımında kullanılanlar da dahil olmak üzere çoğu kumaş ve malzemeyi bozabilir. Bir günde olmaz. Ancak bir ofis koltuğu uzun bir süre doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa, solabilir ve kuruyabilir.
Ofis koltuğunuzu güneşten kaynaklanan hasarlardan korumak için zifiri karanlık bir ofiste çalışmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine, ofis koltuğunuzu gün boyunca çoğunlukla gölgeli bir alana yerleştirmeyi düşünün. Ayrıca panjurları veya perdeleri yalnızca kısmen kapalı olacak şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece ofis koltuğunuzun maruz kaldığı güneş ışığı miktarını sınırlayabilirsiniz. Bu basit önlemleri alarak, ofis koltuğunuzun güneşe maruz kalma nedeniyle solmayacağını veya kurumayacağını bilerek rahat edebilirsiniz.

Gerektiğinde Değiştirin

Düzenli temizlik ve bakımda bile, ofis koltuğunuzu değiştirmeniz gerekebilir. Bir rapora göre , bir ofis koltuğunun ortalama yaşam beklentisi yedi ila 15 yıl arasındadır. Ofis koltuğunuz onarım noktasının ötesinde hasar görmüş veya bozulmuşsa, değiştirmelisiniz.
Yüksek kaliteli ofis sandalyesi saygın markaya göre yapılan bir garanti ile gelmelidir. Garanti süresi içinde bileşenlerden herhangi biri kırılırsa, üretici bunu onarmak veya değiştirmek için ödeme yapacaktır. Bir ofis koltuğu satın alırken her zaman bir garanti arayın, çünkü bu, üreticinin ürününe güvendiğini gösterir.
Yeni bir ofis koltuğu satın aldıktan sonra, bu temizlik ve bakım ipuçlarını takip etmeyi unutmayın. Bunu yapmak, erken arızalardan korunmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bakımlı bir ofis koltuğu, çalışırken size üstün bir konfor seviyesi sağlayacaktır.

Bir Ofis Koltuğunun Temizlenmesi ve Bakımı ofis mobilyaları için en önemli faktörlerden birisidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.