Bekleme koltuklarının sahip olması gereken özellikler

30-01-2023 14:48
Bekleme koltuklarının sahip olması gereken özellikler
Bekleme koltuklarının sahip olması gereken özellikler
Bekleme koltuklarının sahip olması gereken özellikler, Bekleme koltukları misafirlerinizin beklerken konforlu bir şekilde sıkılmadan bekleme amacıyla kullanılacak bir hastanenin bekleme alanında, tıbbi bir ofisin bekleme odasında ya da herhangi bir işletmenin bekleme bölümünde müşterilerinizi veya misafirlerinizi ağırlamak için kullanılan koltuklardır. Bekleme koltuklarının taşıması gereken belirli özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
Ergonomi
Her şeyden önce bekleme koltukları ergonomik olmalıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi, bir hastanede veya bir tıbbi ofiste bekleme gecikebilir ve bu koltukların kullanıcıları kendilerini rahat hissetmelidir. Dahası, bir hastalıktan tedavi edilmek üzere bir tıp merkezine giden hastalardan bahsediyoruz. Bu nedenle bir hastanenin veya tıbbi muayenehanenin bekleme odasını donatan sandalye, koltuk, sıra veya oturma kirişlerinin bu ihtiyacı, ergonomiyi karşılaması ve yeterince rahat olması daha da gerekli.
Malzemeler
Tıbbi ofislerde ve hastanelerde bekleme salonlarında kullanılacak bekleme sandalyeleri için gerekli olan bir diğer özellik, koltukların bakımını kolaylaştıracak malzemelerden imal edilmesidir. İnsanların geçişi aralıksız olduğu için malzemelerin dayanıklılığı ve kalitesi çok önemlidir ve bu nedenle sağlam bekleme alanı ve bekleme odası koltuklarına sahip olmak vazgeçilmezdir.
Bu özelliklere sahip koltukları elde etmek için en iyi malzemeler alüminyum ve paslanmaz çeliktir. Zeminleri temizlerken paslanmalarını önlemek için alüminyum ayaklara sahiptir.
Kabuklarla ilgili olarak, en iyisi polipropilenden yapılanlar veya anti-akar ve anti-bakteri muameleli kumaşlarla döşenenlerdir. Evofisdünyası olarak bu tür işlemleri içeren bazı kumaşlarla çalışıyoruz.
Alan adaptasyonu
Bekleme odaları genellikle kişilik ve sıcaklık ihtiyacı olan küçük alanlarda. Bekleme odası koltukları ve sandalyeleri, hastanede sıralarını beklerken hastaların ve refakatçilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Ancak koltuklar bekleme alanına kişilik kazandırmalı ve küçük bir oda veya dar bir koridor gibi alana uyum sağlayabilmelidir. Aynı şekilde daha ferah bir bekleme alanı olması durumunda da aynı olacak, mekâna sıcaklık sağlayan mobilyalara ihtiyacımız olacak.
Tasarım
Tıp merkezlerinin bekleme odaları koltuklarının niteliklerinden bahsederken tasarım anahtar unsurdur. Tam olarak sandalyenin, alçak oturma yerinin, koltuğun veya bankın tasarımı, oturma yerinin önceki 3 gereksinimi karşılamasını mümkün kılar: ergonomik olması, bakımı kolay olması ve mekâna uyum sağlaması. Tasarım ve tesis mimarisinin hizmetinde koltuğun çekici bir estetiği yoksa bu temel özelliklere sahip olmanın faydası yoktur.
Bu nedenle Evofisdünyası’nda, hastaların ve refakatçilerinin refahı için gerekli tüm gereksinimleri mükemmel bir şekilde karşılayan, bulundukları alana mükemmel uyum sağlayan tasarımlarla hastaneler ve tıbbi ofisler için bekleme odaları için geniş bir mobilya yelpazesine sahibiz.
Bekleme odası bankları
Banklar ve oturma kirişleri, geniş bekleme odalarını veya koridorlarda bulunan bekleme alanlarını donatmak için mükemmel koltuklardır. Bu özelliklerdeki mekanlar için, ekstrüde alüminyum profillerle imal edilen birden çok bekleme koltukları farklı modellerimiz mevcuttur.
Klinikler, hastaneler ve tıbbi ofisler için sandalyeler
Bekleme odası boyutları daha küçük olduğunda, klinik, tıbbi ofis ve hastane bekleme koltukları gibi diğer koltuk türleriyle donatılması tercih edilir.
Bekleme odaları için kanepeler
Hastanelerin veya tıbbi muayenehanelerin bekleme alanlarını donatmak için en iyi seçeneklerden biri bekleme odası koltuklarıdır, arkalıkta daha fazla eğime sahip bir koltuk türü hastalara ve refakatçilere daha fazla konfor sağlar. Sitemizde bulabileceğiniz bazı alçak oturma modelleri, yaşlıların veya bazı hareket güçlüğü çekenlerin koltuktan daha az çabayla ayağa kalkmasını kolaylaştıran kolçakların eklenmesine izin verir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.