Ahşap Sandalye Nasıl Boyanır

30-01-2023 15:33
Ahşap Sandalye Nasıl Boyanır
Ahşap Sandalye Nasıl Boyanır
Ahşap Sandalye Nasıl Boyanır, Eski sandalyeleri nasıl kurtarırım?
O eski sandalyeleri henüz atmayın! Yeni bir kat boya, ahşap sandalyelerinizin yeniden yeni gibi görünmesi için ihtiyaç duyduğu tek şey olabilir. Ayrıca, eski sandalyelerinizi boyamak, bir hafta sonu ressamı için mükemmel bir kendin yap projesi olabilir. İşlem basittir, çok uzun sürmez ve hemen başlayabilirsiniz.
Ahşap sandalyelerinizi boyamaya hazır mısınız?
Bu adımları takip etmeniz gerekecek.
Sandalyenizi (veya sandalyelerinizi) bir örtü üzerine koyun. Daha sonra temizlemenize yardımcı olacaktır.
Kir veya tozu eski bir bezle veya bulaşık makinesi sabunu gibi nazik bir yağ çözücü maddeyle temizleyin.
Soyulan boyayı nazikçe zımparalayarak çıkarın. Veya mevcut sandalyenin üzerinde leke varsa, çıkarılması gerekip gerekmediğini kontrol edin. Ahşap sandalyenizi orijinal haline döndürmek için özel bir leke çıkarıcı kullanın.
Ahşapta herhangi bir hasar veya küçük çatlak belirtisi var ise macun uygulayın. Macunu, yüzeyle düzgün bir şekilde yedirene kadar orta dereceli 200 kumlu bir zımpara kağıdı ile zımparalayın.
Kalan tozu silin.
Düzgün bir tabaka halinde bir kat astar uygulayın. Sandalyenin köşelerine ve yarıklarına girmeyi kolaylaştırmak için açılı bir fırça kullanın. Astarın kurumasını bekleyin. Yüzey pürüzsüzse boyamaya hazırsınız. Hala düz olmayan alanlar görüyorsanız, ikinci bir kat astar uygulayın ve kurumasını bekleyin.
Dayanıklı ve kolay temizlenebilecek bir boya seçin. Yüzeyleriniz bir dizi kıvrımlı, kısa ve açılı parça olacağından, rulo değil, yüksek kaliteli ipek bir fırça kullanın. Lateks boyalar sentetik fırçalarla daha iyi çalışır ve yağ bazlı boyalar genellikle doğal fırçaları tercih eder.
Boyayı, ahşap sandalye yönünü takip eden ileri geri hareketlerle fırçalayın. Kurumasını bekleyin.
İlk sandalyeniz bittiğinde, setin geri kalanı için aynı adımları izlemeye hazırsınız. El yapımı sandalyelerden oluşan bir koleksiyonunuz olacak ve tahta sandalyeleri diğer renklere boyamayı öğrenirken yalnızca birkaç adımı uygulamanız yeterli. Yaptığınız işlem her renkte işe yarar, bu yüzden sadece tek renkle sınırlı hissetmeyin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.