Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir

30-01-2023 17:34
Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir
Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir
Ahşap Mobilya Nasıl Temizlenir. Bu basit temizleme ipuçlarını ve püf noktalarını okuyarak ahşap masanız ve ahşap sandalyenizdeki su lekelerini, mürekkep izlerini ve cila birikmesini veda edin. Ahşap mobilyalarınızı düzenli olarak tozlarını alır ve parlatırsınız, ancak zamanla bu cilalar ve tozlar birleşerek ahşap masalarda, ahşap sandalyelerde ve diğer ahşap mobilyalarda koyu bir katman bırakır. Mobilyalarınızın en iyi şekilde görünmesini sağlamak için periyodik olarak derinlemesine temizlik yapmanız gerekir. Yüzeydeki kiri temizlemek için mobilyaların tozunu alın. Artık hafif kirleri çıkarmaya hazırsınız. En nazik temizleyiciyle başlayın ve gerektiğinde daha güçlü olanlara geçin. Biraz su ve bulaşık sabunu çözeltisini karıştırmayı deneyin. Çözeltiye yumuşak bir bez batırın, sıkın ve tüm parçayı silin. Islak değil nemli bir bez kullanmanız gerekiyor. Ahşap mobilyayı nem ile doyurmayın ve bezinizi sık sık durulayın. İkinci bir temiz bez alın ve parçayı iyice kurulayın.
Eski boya Nasıl Kaldırılır
Onlarca yıllık cila birikimi olan eski ahşap mobilyaların nasıl temizleneceğini bilmek, bir antikayı yeniden canlandırmanıza yardımcı olacaktır. İki poşet çayı kaynar suda demleyin. Çayı oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Yumuşak bir bez alın, nemli olana kadar çayın içinde sıkın ve ahşabı yıkayın. Çaydaki tonik asit odun bakımı için harikadır. Ahşabın nasıl parlayacağına şaşıracaksınız.
Ahşaptan Su Lekelerini Çıkarın
Birisinin doğrudan masaya sıcak veya soğuk bir içecek koyduğu ahşaptan su halkalarını nasıl çıkaracağınız aşağıda açıklanmıştır. Yere jel olmayan diş macunu sür ve leke çıkana kadar yumuşak bir bezle ovala. İnatçı lekeler için eşit miktarda karbonat ve diş macunu karıştırın. Diş macununu temiz nemli bir bezle silin ve iyice kurulayın.
Bir mürekkep işaretini kaldırmak için ne yapmalısınız
1 çorba kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı suyu ince bir macun haline getirin. Lekeye uygulayın ve leke yok olana kadar yumuşak bir bezle hafifçe ovalayın. Daha sonra macununu temiz nemli bir bezle silin ve iyice kurulayın. Mobilyanız temizlendikten sonra, cilayı korumak ve parlaklık eklemek için üzerine bir kat ahşap cilası sürün.
Ev Yapımı Mobilya Cilası
Ticari olarak hazırlanmış limon yağı kullanabilirsiniz. Ayrıca 1 su bardağı zeytinyağını 1/4 su bardağı beyaz sirke ile karıştırarak basit bir cila yapabilirsiniz. Yumuşak bir beze dökün ve tahılla silerek ahşaba işleyin. Parlayana kadar parlatın.
Ahşap mobilyaların nasıl temizleneceğini bilmek, eşyalarınızın daha uzun süre güzel görünmesini sağlamanıza yardımcı olacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.