Ahşap Masanın Doğuşu

30-01-2023 17:45
Ahşap Masanın Doğuşu
Ahşap Masanın Doğuşu
Ahşap Masanın Doğuşu, Ormanlarımızda yetişmekte olan gürgen ve benzeri ağaçlarımız özel makineler ile kesilerek istiflenmektedir. İstiflenen kütükler uzun süre dinlendirilir ve ağacın suyunu bırakması beklenir. Ağaçlarımız belirli bir kıvama geldiğinde, işini ehli ustalarımız tarafından nem oranları test edilerek üretim aşamasının ilk hazırlığı başlamış olur.
Devasa büyüklükte olan kütüklerimiz sanayi tipi testere makinelerde belirli santimlerde ayarlanarak kenar kısımlarından arındırılıp kesim işi başlamış olur. Ahşap masaları için gerekli olan boyutlarda üretilmesi için kesim işlemi başlayarak bir masanın ilk işlemi başlamış olur.
İstenilen ölçülerde kesilen kütüklerimiz artık fırınlama sistemi için hazır duruma gelmektedir. Kalın veya ince, uzun veya kısa her türlü ahşaplarımız büyük sanayi tipi fırınlama makinelerinde nemden arındırılarak şekillenmeye hazır duruma gelmeye başlamıştır. Çok kısa süre sonra her birisi bir yemek masası olarak evlerimizde veya işletmelerimizdeki yerlerini alacaklar. Fırınlama sonrası çıkan ahşaplar her biri düzenli şekilde üst üste istiflenerek kurutma işleminin son süresine yaklaşılmıştır.
Artık hazır durumda olan işlenmiş ahşaplarımız ustalarının elinde makineler yardımı ile şekillenmeye başlamaya hazırlar. Deneyimli ve yetenekli ustalarımız özenle ahşabı birer plaka haline getirmeye ve belirli ölçülerde kesmeye başlarlar. Sipariş veya stok için üretilecek olan ahşap masalarımızın modellerine göre modelistlerimiz çizimlerini ustalarımız ile paylaşarak sona yaklaşmaya başlanmaktadır.
Ve artık ahşap masalarımız cilalı, boyalı veya ham olacak şekilde ayrıştırılmaya başlanarak son dokunuşlar için olması gereken yerlere doğru yola çıkmaya hazırlanırlar. Buda bizim dilimizde paketleme dediğimiz süreçtir.
Ormanda yetişen bir fidan bizim en temel mobilya ihtiyacımız olan ahşap masaya böyle uzun bir yolculuktan geçerek gelmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.